Lees nu Controllersmagazine één jaar voor maar € 25,- Bestel nu

Artikel

Controle privegebruik zakenauto wordt verscherpt

0 25 Fiscaal

De fiscus gaat scherper toezicht houden op het gebruik van bedrijfsauto’s in privétijd. Uit onderzoek is gebleken dat er veel misbruik wordt gemaakt van het belastingvriendelijke regime voor zakenauto’s.
Controle privegebruik zakenauto wordt verscherpt

Iemand die een auto van de zaak heeft en deze per jaar niet meer dan 500 kilometer voor privédoeleinden gebruikt, hoeft minder belasting te betalen. Een kwart miljoen mensen zegt binnen die grens te blijven. Maar bij 11.000 mensen heeft de Belastingdienst geconstateerd dat zij veel vaker van de auto gebruik maken. In totaal betaalden zij 23 miljoen euro aan naheffingen.

Extra ambtenaren
De Belastingdienst heeft al eerder onderzoeken gehouden waaruit bleek dat niet iedereen het even nauw neemt met de regels. Jaarlijks loopt de fiscus daardoor tientallen miljoenen euro’s mis. In de komende maanden gaat het daarom extra ambtenaren vrijmaken voor het dossier.

door Redactie ControllersMagazine

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.